Den optimala lösningen för förpackningar med PANT

DIGITAL PANTBETALNING I MOBILEN, PANTPENG DIREKT PÅ DITT KONTO kontakta oss så berättar vi mer info@ipant.se

Den optimala lösningen för förpackningar med PANT

Genom en innovativ och hållbar lösning blir det snart möjligt för konsumenter att panta burkar och flaskor i sitt eget lägenhetshus 

 

– Vi måste utnyttja de möjligheter som den avancerade tekniken ger oss för att locka den yngre generationen att satsa på en hållbar miljö. Det gör vi med vår lösning som förenklar återvinning av burkar och flaskor, säger Saeid Rashidi, VD, iPant (Techson Nordic AB). 

 

Lösningen baseras på en app som heter iPant och en adaptiv IT-plattform. Den innebär att konsumenterna kan panta burkar och flaskor i källare och miljörum i sitt eget lägenhetshus. iPant har både inomhus och utomhus lösningar för att kunna täcka olika bostdasområden.  

 

– Burkar och flaskor som det har varit öl och läsk i, börjar stinka efter ett tag. Man väntar med att panta dem tills man ska gå till butiken nästa gång för att handla. Nu kommer man i stället att kunna panta förpackningarna i husets källare samma kväll 

 

När konsumenten har pantat färdigt dyker det upp en QR-kod på pantmaskinens display. Den scannar man av med sin iPant-app i mobilen. Pengarna går in i iPant-appens digitala plånbok. Sedan bestämmer man sig för vad man ska göra med pengarna. 

 

– Det är enkelt att via appen överföra återbetalningen till sitt bankkonto. Man kan även handla för pengarna i butiker eller skänka dem till välgörenhetsorganisationer. Man kan också spara pengarna genom att låta dem vara kvar i iPant-plånboken. 

 

iPant samarbetar med fintech-bolaget Trustly samt en av världens mest innovativa tillverkare av pantmaskiner. iPANT plattformen går ut på att effektivisera och korta alla led inom pantåtervinning samt digitalisera ett föråldrat pantsystem. Ett exempel är att folk pantar oftare om de kan panta i sin källare och då återvinns burken och PET-flaska snabbar så att man slipper att bryta ner natur-resurser för att tillverka nya burkar och flaskor. Vi har gjort en uppskattning på upp till 4 veckors eller mer snabbare hantering. På så sätt är konsumenten mycket nöjdare som blir av med stinkande påsar och mer motiverad. Det är bara iPANTs innovativa plattform som kan möjliggöra detta.  

 

IT-plattformen som iPants lösning baseras på kan kopplas till alla typer av pantmaskiner och betalningslösningar. iPant ska börja med att implementera pantmaskinerna i större fastigheter. Därför ska alla fastighetsägare och bostadsföreningar anmäla sitt intresse hos oss så att vi kan planera en utrullning. 

 

– Fastighetsägarna är mycket positiva till vår lösningMånga hör av sig och ber att vi ska placera en pantmaskin i deras fastighet. Det blir som en grön certifiering som visar att de tänker på miljön, säger Saeid Rashidi.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

EnglishSwedish